onsdag 30 oktober 2013

GMO ger obalans i naturen

GA Biotech är ett världsledande forskningsföretag inom biotekning där forskningsfältet genmodifiering ingår. Att forska inom bioteknik ger möjlighet att uppfylla många behov i världen gällande hälsa, åldrande, livsmedel, miljö och hållbar utveckling men vi måste vara medvetna om konsekvenserna.
Grön aktion tar avstånd från genmodifiering på grund av dess stora inverkan på miljön. Ett av de främsta hoten mot miljön är att genmodifierade grödor blandas med vilda släktingar och därmed förändrar genpoolen på ett sådant sätt att den biologiska mångfalden minskar och gör oss mer sårbara för till exempel sjukdomsangrepp. På jordbruksområdet har vi sett herbicidresistenta eller BT-giftproducerande plantor, som vi anser låser fast oss i kemijordbruket respektive ställer till med stor obalans i naturen.
En majoritet av svenskarna vill inte ha genmodifierade grödor. När vi har informerat på gatorna i Västerbotten har motståndet mot GMO och stödet för det vi gör varit mycket stort. Det borde de ansvariga ministrarna lyssna på. Sätt stopp för det konstgjorda och låt naturen ha sin gång!

Författare: Carolina Lönnberg, Grön Aktion

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar